Coachend leiderschap

Als professional, in een leidinggevende rol, sta je voor de uitdaging om mensen de best mogelijke begeleiding en coaching te geven. Dit wil je doen op een positieve en effectieve wijze. De training 'Coachend leiderschap' is een simpel en krachtig training zodat jemet  een korte doorlooptijd duurzame resultaten te halen. Het oplossingsgerichte denken en werken vormt het fundament voor deze training. Met deze evidence based denk- en werkwijze help je anderen sneller en ook betere oplossingen te vinden voor problemen en uitdagingen.

Excellente coaching geven en dit te doen vanuit een leidinggevende rol is niet makkelijk en soms frustrerend als er sprake is van hardnekkige weerstand of mensen die niet gecoacht willen worden. Soms zijn de problemen waarmee mensen komen erg complex en zien zij geen licht aan het eind van de tunnel. Oplossingsgericht coachen bied je een denk- en werkwijze die in de dagelijkse praktijk zeer effectief gebleken is.

Deze radicaal andere manier van leidinggeven leert je een manier om problemen anders op te lossen en te motiveren dan vanuit de mindset die je geleerd hebt. Onder ieder probleem zit een wens of behoefte. Niet het onderzoeken en analyseren van het probleem, maar het ontdekken van de wens of behoefte en hoe deze persoon zijn eigen doelen, en die van de organisatie, gaat bereiken staat centraal in dit model. Je helpt mensen groeien door ze op een positieve wijze te richten op persoonlijke krachten en talenten. Deze vorm van leidinggeven geeft een boost bij het motiveren en het vergroten van het zelforganiserend vermogen van individuen en teams.

In deze driedaagse training leer én train je jezelf in een wetenschappelijk bewezen,  effectieve en positieve vorm van coaching die anderen helpt de gewenste resultaten te bereiken. De training wordt ondersteunt door een moderne online leeromgeving met o.a. aanvullende literatuur, filmfragmenten en oefeningen zodat het leerrendement optimaal is. Na de eerste trainingsdag pas je direct oplossingsgerichte principes en technieken toe om resultaten te versnellen, anderen te motiveren en het zelforganiserend vermogen te vergroten.  De principes en technieken die je eenmaal geleerd hebt toe te passen, worden ook niet meer vergeten.

Na de training heb je het coachend leiderschap met haar technieken en instrumenten je eigen gemaakt. Je kunt denken en werken vanuit het Oplossingsgerichte model. Je bent beter toegerust om mensen binnen en buiten de professionele omgeving effectief te leiding te geven en coachen. Je kunt:

  • Volgens het oplossingsgericht model op een natuurlijke wijze coachen en leiding te geven.
  • Mensen met minder moeite een meer plezier beter motiveren.
  • Anderen helpen problemen om te zetten in realistische en realiseerbare uitdagingen en doelen.
  • hebt inzicht in diverse leiderschapsstijlen.
  • Weerstand als concept inzetten; als bouwsteen voor toekomstige successen.
  • Anderen leren het eigen zelforganiserend vermogen te vergroten.
  • Je oplossingsgerichte communicatiestijl en werkwijze naadloos aan te laten sluiten op de behoefte van de gesprekspartner.
  • Met een oplossingsgerichte houding het zelfvertrouwen van anderen vergroten.
  • Oplossingsgericht teams coachen
  • Effectiever coachen met duurzaam resultaat.

 

Organisaties die hun medewerkers deze training laten doorlopen hebben het voordeel dat begeleiding en coaching effectiever en duurzamer is in resultaat. Een effect zal zijn dat mensen minder werkdruk ervaren, meer plezier ervaren in hun dagelijkse werkzaamheden en productiever zijn. Uit onderzoek blijkt dat bij organisaties die werken volgens dit model het ziekteverzuim omlaag gaat en het werkplezier vergroot.

CONTACT INFO

M.H. Tromplaan 25

7513 AB Enschede

+316 55 76 69 56

contact@fortico.nl

VOLG ONS

© Fortico.nl. All Rights Reserved