Present communiceren

Zo simpel als goed  luisteren en helder waarnemen ook klinkt….makkelijk is het niet.

Doorlopend nemen onze gedachten een vlucht tijdens onze conversaties. Voordat je er erg in hebt zijn je gedachten ergens anders en hoor je niet scherp meer wat erg gezegd wordt.

Veel trainingen en workshops richten zich hoofdzakelijk op het duidelijk onder woorden brengen van wat je vindt en graag wil delen. Bij Fortico vinden wij het minstens zo belangrijk dat gesprekspartners heel goed luisteren en helder waarnemen. Dat klinkt heel logisch en dat is het natuurlijk ook!

Met onze workshop present communiceren, kan je in een kort tijdsbestek een zinvolle (en leuke!) stap in je professionele ontwikkeling maken. Als jij deze workshop met je collega’s volgt leer jij je collega’s ook nog eens op een andere wijze kennen….en het zal jullie samenwerking zeker ten goede komen, want wie wordt er nu niet graag goed gehoord!

Resultaat van de workshop:

  • Na deze workshop zullen je klanten, cliënten, collega’s, je leidinggevende op wonderlijke wijze ervaren dat zij jou minder horen…maar dat je er toch meer bent:
  • Je hebt geoefend om gecentreerd te blijven in het hier-en-nu ipv dat je gedachten en emoties met jou aan de haal gaan.
  • Je hebt geleerd om(veelal onbewuste) signalen van de ander waar te nemen en hierop adequaat te reageren (de zogenaamde regieaanwijzing)
  • Je hebt kennis gemaakt met 4 niveaus van luisteren:

 -Niveau 1: Downloaden

 -Niveau 2: Open geest

 -Niveau 3: Open hart

 -Niveau 4: Open wil

 

CONTACT INFO

M.H. Tromplaan 25

7513 AB Enschede

+316 55 76 69 56

contact@fortico.nl

VOLG ONS

© Fortico.nl. All Rights Reserved